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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  05/12/2018
Actualizado :  24/01/2019
Autor :  GAZZANO, IN.; GÓMEZ, A.
Afiliación :  INÉS GAZZANO, Agroecology, Department of Environmental Systems, Faculty of Agronomy, University of the Republic, Montevideo, Uruguay; ALBERTO GÓMEZ PERAZZOLI, Uruguayan Center of Appropriate Technologies, Agroecology Network of Uruguay, Montevideo, Uruguay.
Título :  Agroecology in Uruguay.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Agroecology and Sustainable Food Systems, April 2017, volume 41, Issue 3-4, Pages 380-400. (Part of the special issue "A Brief History of Agroecology in Spain and Latin America.")
DOI :  10.1080/21683565.2017.1286533
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. From its origins, agroecology in Uruguay has been considered as a critique of the dominant industrial agriculture model and linked to the development of alternative thinking from multiple actors. It aims to strengthen the ecological processes in agricultural systems while discussing the phenomena of concentration, alienation, and access to land, along with the problems of family agriculture and food sovereignty. Against the deepening of the industrialized model of agriculture, different actors drive the development of a National Agroecology Plan. An agroecological transition process is proposed by building sustainable development options, which arises from the agrarian and extends to the whole society. © 2017 Taylor & Francis.
Palabras claves :  AGROECOLOGY PLAN; FAMILY AGRICULTURE; FOOD SOVEREIGNTY; PUBLIC POLICIES; SUSTAINABILITY.
Thesagro :  AGRICULTURA FAMILIAR; AGROECOLOGÍA.
Asunto categoría :  P40 Meteorología y climatología
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101742 - 2ADDDD - DDRBI-LB

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  06/11/2019
Actualizado :  07/11/2019
Autor :  TEIXEIRA, A.; SAÑUDO, C. (Coord.).
Afiliación :  ALFREDO TEIXEIRA; CARLOS SAÑUDO.
Título :  Marcas de calidad de carne en Iberoamerica: Caribe, Sudamerica y Peninsula Iberica.
Complemento del título :  Congreso Iberoamericano de Marcas de Calidad de Carne y de Productos Cárnicos, 24-25 de octubre, Bragança, Portugal, 2019.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Bragança (Portugal): RED MARCARNE, 2019.
Páginas :  348 p.
ISBN :  978-989-20-9142-6 (eletrónico)
Idioma :  Español
Notas :  p. 181-190: MONTOSSI, F.; CAZZULI, F. Ejemplos empresariales y asociativos de marcas de calidad: Uruguay [Associative business examples and quality brands: Uruguay].
Palabras claves :  CONGRESS; MEAT.
Thesagro :  CARNE.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13757/1/2019-Marcas-de-Calidad-de-Carne-1-2.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103065 - 1PXILB - DD
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